на територијата на МК за сите нарачки во вредност над 2990 ДЕН.

работни денови од 9 до 17 часот и во сабота од 9 до 16 часот

Приказна за брендот ACBC
Приказна за брендот ACBC
News
27.12.2022.

Приказна за брендот ACBC

Дали сте подготвени да ја промените иднината со италијанскиот бренд ACBC? Ви ги претставуваме сертифицираните eco-friendly модели на патики кои одговорно комбинираат модерен дизајн и алтернативно производство. Ако мислите дека патиките не можат да се направат од материјали базирани на био, а сепак да се функционални и модерни, тогаш сигурно не сте слушнале за ACBC - брендот кој сака да ја подигне свеста за глобалните еколошки проблеми со уникатен метод на производство.

Основана во 2017 година, со седиште во Милано, италијанската start-up компанија ACBC (Anything Can Be Changed) се позиционираше на глобалниот пазар како бренд со футуристичка визија и иновативен пристап во изработката на производи. Водени од принципите за eco-sustainability, ACBC ја нагласува важноста од зачувување на животната средина со користење на рециклирани и биоразградливи материјали во производството на уникатни, eco-friendly модели на патики. Во ера во која доминира брзото модно производство, брендот се свртува кон алтернативни решенија со цел да го минимизира неговото влијание врз животната средина и да придонесе за намалување на загадувањето. Креаторите на брендот веруваат дека eco-sustainability пристап не е само прашање на избор, туку и насока кон која треба да се стремиме ако сакаме да ја зачуваме нашата планета и да ја направиме најдоброто можно место за живеење.

 

Производство базирано на рециклирани и одржливи материјали

Производството на ACBC се заснова на рециклирани и одржливи материјали што се користат во речиси секој сегмент на производи. Настојувајќи да ги направи производите поеколошки, дизајнот на овие патики е во чекор со водечките еколошки трендови - од рециклиран ѓон, преку горните материјали добиени од природни и обновливи извори, до најмалите детали, како врвки од јута или постава од 100% органски памук. Многу суровини, како што се коноп, пченка, плута, јаболка, влакна добиени од алги или јута, се одлична замена за индустриските материјали. Покрај тоа, органскиот и рециклиран памук, како и технологиите ReFoam, RePET, ReRubber, кои се составен дел на производите на ACBC, имаат бројни предности во однос на стандардните индустриски материјали. Некои од нив се: намалување на јаглерод диоксид, обновливи извори, биоразградливост, економичност, минимално користење на природните ресурси при одгледување, рециклирање на производи од пластика и гума, намалено загадување на животната средина и многу други. Креаторите на брендовите со гордост истакнуваат дека не користат материјали од животинско потекло, ниту пак оние кои на кој било начин би можеле да ги загрозат или да предизвикаат страдање на животните.

 

Дизајн кој се вклопува со модните трендови

Дизајнот на патиките ACBC, покрај високата функционалност, се одликуваат и со современ стил кој може да се дефинира како комбинација на класично и урбано. Моделите лесно се вклопуваат со речиси со  секоја облека, безвременските бои, како што се белата и црната. ACBC, меѓу другото, е познат по своите соработки со брендови од високата мода, меѓу кои се и Missoni, Alexander Smith и Piquadro.

Бидете дел од  оваа нова приказна за одржливост и поддржете ја потрагата по позитивни промени. Затоа што она што го правиме денес влијае на светот што го сакаме утре. Побарајте ги вашите ACBC патики во сите Buzz Shops или online продавници.

 

Buzz Team

слично