РОК НА ИСПОРАКА

Откако добивте потврда за креирана нарачка, нарачката влегува во статус на обработка. Откако ќе биде обработена и потврдена ќе биде испратена на достава.

Рокот на испорака е 5 работни дена. За сите нарачки направени во петок или за време на викенд ќе бидаат процесирани во првиот следен работен ден. Работното време на нашиот online shop е од 9 до 17 часот во текот на неделата и сабота од 9 до 16 часот. 

ПРЕВЗЕМАЊЕ НА ПРАТКИ

Курирските служби PostExpress и Eco Logistic (екстерни фирми кои ја вршат доставата за нас) пратките ги доставуваат на адресата за испорака со следното работно време и тоа: PostExpress секој работен ден од 8 до 16 часот и сабота од 9 до 14 часот, а Eco Logistic од Понеделник до Петок - 09ч до 17ч и Сабота - 09ч до 15ч. Ве молиме во тој период да има особа која ке може да ја прими доставата. При превземање на пратката потребно е да се изврши визуелен увид на пакетот, случајно да не има некои физички видливи оштетувања. Доколку забележите било какво оштетувања на самиот пакет или пак се сомневате дека можеби производот е оштетен, треба да се одбие пратката и во истиот момент да не известите. Доколку е се во ред со пратката без никакви оштетувања слободно превземете ја и потпишете се на испратницата која ќе ви ја приложи курирот. Секоја пратка има испратница во два примерока. Вообичаена пракса е доколку курирот не ве пронајде на назначената адреса, ќе треба да ве исконтактира на телефон-контакт кој сте го посочиле при креирање на нарачката и да се направи договор за нов термин за испорака на нарачката. Доколку и во тој случај повторно не ве пронајде на посочената адреса нарачката се враќа кај нас. Откако ќе ја примиме ќе ве исконтактираме за да дојдеме до заклучок и да се договориме за повторно испраќање.

ЦЕНА НА ДОСТАВА

Доставата е бесплатна за сите нарачки чија вредност е над 2990 ден. За сите нарачки чија вредност е под 2990 ден. доставата изнесува 150 ден. и трошокот ќе биде наведен на фактурата. Доколку нарачката ја плаќате со платежна картичка за време на купувањето во нашата online продавница во вкупниот износ на нарачката ќе биде пресметан и трошокот за достава, така што немате потреба да ја платите доставата на курирската служба при достава.

НАПОМЕНА: Со потврда на нарачката и кликнување на ПОТВРДИ, се согласувате со условите за достава.