на територијата на МК за сите нарачки во вредност над 2990 ДЕН.

работни денови од 9 до 17 часот и во сабота од 9 до 16 часот

News
05.01.2017.

Year-end dope Kicks

Ако при избор на патики критериумите се да бидат лесни и удобни за носење тогаш изборот не е едноставен,бидејќи скоро сите модели ги исполнуваат истите.

Тогаш што е пресудно?

 

Највероjатно тоа е само еден детал што ги издвојува избраните од останатите. 

Во мојот случај,  изборот падна на Adidas патиките "Nomads" (NMD). Се работи за секојдневна патика со boost outsole и  се добива одлични комбинации на бои. (Pharell X Adidas NMD X HU)

Така да кога би морал да изберам едно нешто што треба да го пренесам во Новата година, дилемата би била само помеѓу сиво -портокаловите или сино-сивите?

 

 

NMD´s-Нивната популарност експлодира за многу кратко време. Поточно, причина за ова беше појавувањето на  Kanye, новата икона на Adidas,  со "All-white" моделот на NMD. Не постои sneakerhead  кој немаше пар NMD  тогаш.

 

 

Nomads R1  е според мене совршениот спој на спортски и "fashion" патики, комплементирани од нивната удобност и несекојдневност. Креирани од Nic Galway, пуштени во јавност на 17-ти Март 2016 год. со продадени над 400.000 обувки само на првиот ден. NMD´s брзо станаа едни од најприметливите Adidas парови.

 

Поседувам два пара од номатките во портокалово-сива боја и сиво-сина боја купени од Buzz. Најомилениот пар како да и да е не тој што го поседувам. Тоа е all-white моделот, не знам, нешто за целосна бела патика од секогаш ме привлекувала бидејќи изгледа "clean". Додека зборуваме за "clean", еве неколку фотографии од мојот outfit. 

 

 

Номатките се лесни,светли,приметливи и комотни. Ова е еден од најкомотниот пар што има излезено оваа година. Со номатките и се е можно

 

Марио

 

 

 

 

слично