Во случај на враќање на роба или враќање на средства назад на купувачот кој претходно уплатил со електронска платежна картичка, делумно или целосно, а без причина за враќање на средствата, Buzzsneakers Online Shop е обврзан да ги врати средствата исклучиво преку VISA, EC/MC и Maestro каналите на плаќање, што значи дека банката на барање на продавачот ќе ги врати средствата на сметка на купувачот.