на територијата на МК за сите нарачки во вредност над 2990 ДЕН.

работни денови од 9 до 17 часот и во сабота од 9 до 16 часот

Blogger Pick
23.10.2019.

COLORFUL ART IN SNEAKER CULTURE – NIKE AIR MAX 270 REACT

Nike Air Max 270 React се доказ дека помеѓу артистите, автентичната уметност и стилот не треба да имаат празнина.

 

Можеби сме далеку од Академијата за современа уметност во 20-ти век, но нејзиното влијаније во уметноста, социологијата и модерните технологии се видливи кај новите генерации во уметноста како што сме Реми и јас. Најдобрата работа е што новиот модел Nike Air Max 270 React е инспириран од активностите на Академијата. Самиот модел е доказ за тоа дека добриот стил и удобноста одат заедно.

Удобноста и стилот одат заедно рака под рака. Јас и Реми сме сигурни во тоа. Реми како танчер и јас како вистински љубител на уличниот стил, може да потврдиме дека инспирацијата ја црпиме од секаде и од сè околу нас. Не е тешко да се претпостави дека нашиот изглед е дел од она како ние се изразуваме секој ден. Самата желба за удобност не инспирираше да бараме бројни начини да го привлечеме вниманието на улица, на тротоарот, во канцеларија или во салата за танцување.

Можеби не знаеме доволно за различните движења во уметноста, но веројатно Bauhaus е движење со кое се поврзуваме најмногу бидејќи се бори со снобизмот во уметноста и изразувањето. Но, за мене и Реми не постојат граници во самоизразувањето.  Затоа новите Nike Air Max 270 React “Bauhaus” се вистински сојузник во сите уметнички заложби. Моделот е совршена комбинација на функционалност и уметнички дух во различни толкувања. Благодарение на уникатната силуета, комбинациите со овој модел се провокативни, нестандардни..баш како нашата екипа.

 Со своите светли бои кои се наоѓаат на горништето и мекиот ѓон Air Max 270 React е горд предок на претходниот модел кој меша ретро елементи со современи детали, што е омилениот дел на Реми позврзан со овие патики.

За мене, најважно е патиките да изгледаат класично и футуристички. Нема подобар начин на самоизразување преку облеката за забави или за бизнис состаноци. Затоа сум сигурен дека мојот целосен изглед, заедно со овие патики не би останал незабележан.

 

Реми пак, ќе го привлече вниманието за овие патики преку танцувањето. Не е важно дали се искачува некаде, дали скока од некаде или се врти на глава – луѓето ќе гледаат во неговите Air Max 270 React.

 

Движењето е слобода, самоизразувањето е слобода, а Air Max 270 React дава слобода на секој оној кој се осмелува да биде дел од современото движење и сака да биде забележан на улиците.

Патиките Air Max 270 React може да ги најдете онлајн или во продавницата на Buzz.

 

Be creative, Zvezdi and Remi

слично