на територијата на МК за сите нарачки во вредност над 2990 ДЕН.

работни денови од 9 до 17 часот и во сабота од 9 до 16 часот

Blogger Pick
27.12.2017.

Air Jordans on big screen

Филмот "She's Gotta Have It" во 1986 значително ја промени културата и модата на патиките. Spike Lee's Air Jordan Nike's рекламите се добро познати, но помалку е познат фактот дека се започнува со филмот "She's Gotta Have It".

Во тоа време веќе постоела одредена култура за патики, но луѓето не лудувале за патиките додека не добијат одреден карактер преку ликот на Mars Blackmon, кој беше создаден и инкарниран од Spike Lee. Во филмот, патиките се толку нагласени со што се снимаат во крупни кадри. Во филмот, Mars има посебна личност која ја нагласува неговата љубов за патиките, бидејќи тој ги има дури и во љубовна сцена со Nola.
Spiz'ike е еден од моделите кои ја одбележаа успешната соработка на брендот Jordan и директорот Spike Lee.

Неодамна, серијата на Netflix's "She's Gotta Have It"  беше објавена и од Spike. Улогата на Marѕ сеуште е истата, тој сеуште ги истакнува Jordan на својот препознатлив начин, но овој денешен Mars можеби и не би постоел без влијанието на карактерот на Mars 1986 година.

Дефинитивно погледнете го стариот филм како и новите серии и облечете ги Spiz'ike и бидете со нив навистина Fresh!

 

SUZ

слично