на територијата на МК за сите нарачки во вредност над 2990 ДЕН.

работни денови од 9 до 17 часот и во сабота од 9 до 16 часот

Arrivals
06.02.2016.

NIKE AIR MAX 90 ULTRA ESSENTIAL INFRARED

Ultra Essential е најново издание на Nike Air Max 90 моделот кој прв пат е произведен во 1990-тите со официјално име Air Max 3 во оригиналната боја Hyvent Orange. Броевите во имињата на патиките се доделувани на оние модели за кои се сметало дека претставуваат значаен технолошки напредок во однос на претходните, па така AM од 1987 како прва патика со видлива воздушна комора број 1, AM Light од 1988 број 2 и патиката чие последна верзија токму сега Ви ја претставуваме, Air Max 3.

Со тек на годините моделот доживеа различни изданија и реизданија на оригиналниот модел.

Првото реиздание се случило во 2002 година, кога за прв пат е употребен називот Air Max 90 со назив на бојата MX Orange, а веќе следната 2003 година, следи називот кој подоцна ќе се пренесе на речиси сите модели, боја  INFRARED. Infrared е една од најпознатите бои на Nike која е употребена на речиси сите производи од асортиманот. За тоа колку бојата е популарна сведочи и тоа дека сите претходни називи целосно се занемарени и Infrared станува назив по кој се препознаваат сите модели кои на себе ја имаат таа боја.

Nike Air Max 90 Ultra Essential изданието ја претставува оригиналната силуета, но всушност се работи за целосно нова патика која со изгледот ги носи сите елементи на изворниот модел.

Горниот дел на патиката е изработен од еден дел, од мрежест материјал преку кој се излиени гумени полиња со чиј распоред на боите ги сочинуваат елементите на оригиналниот модел.

Ѓонот на патиката е изработен од значајно помека гума со додаток на цврст outsole во регионот на прстите и петата на патиката. Од долната страна на ѓонот се наоѓаат празнини, исто како кај free run моделите, со што овој модел е полесен и пофлексибилен.

Во задниот дел на ѓонот се наоѓа воздушна комора која поред своите основни функции во новата средина ја сочинува патиката исклучително удобна и пријатна за носење.

Уште еден елемент кој допринесува додатна удобност е и влошката на патиката изработена од ортопедска пена која во целост се прилагодува на обликот на стопалото.

Моделот во оваа комбинација на бои како изворна OG комбинација од првиот модел помеѓу колекционерите и љубителите на патики завзема посебно место и се наоѓа во „must have“ патики од било кое издание. Некои варијанти на моделот порано биле комбинирани со 360 ѓон како „one time only“ пакет од 2006, потоа комбинација со free run ѓон „Current“ infrared 2008, „Hyperfuse“ од 2012, а дури и „lunar“ од 2013 година. Може да се рече дека класичната AM90 живее низ сите периоди и проаѓа низ сите фази на технолошки достигнувања и иновации со што и ова Ultra Essential издание со сигурност ќе го пронајде патот до сите вистински љубители на AM90 Infrared моделот.

слично

11.
Mar.
2019.
Arrivals
Биди уникатен како неонот и новата Champion collection која е достапна во Buzz shop во Скопје Сити мол како и online.
13.
Feb.
2019.
Arrivals
Оваа година дизајнерите на New Balance те покануваат да бидете она што сте, без разлика што носите.
03.
Sep.
2018.
Arrivals
Reebok Classic, за претстојната сезона, враќа уште една легенда од старата школа – моделот Rapide. Дизајниран во ерата на големите ѓонови, просторниот ...